Ο δικαστικός αγώνας κράτησε δεκαετίες και έληξε με την απόφαση ότι το παιδί της Τζούλιας Παπαδημητρίου δεν μπορεί να φέρει το επώνυμο του «πρίγκιπα της πίστας» καθώς γεννήθηκε μετά από τεχνητή γονιμοποίηση με σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα.
Mε τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, η 35χρονη Χαρά δεν είναι παιδί του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου και δεν μπορεί να φέρει το επώνυμό του, παρά το γεγονός ότι αρχικά την είχε αναγνωρίσει ως καρπό της εκτός γάμου σχέσης του με την Τζούλια Παπαδημητρίου.
[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δολοφονία Καραϊβαζ – Συμβόλαιο θανάτου με άρωμα… Κολομβίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δολοφονία Καραϊβάζ: Συγκλονίζει γειτόνισσα – «Του έδωσαν και χαριστική βολή»
- Η Χαρά γεννήθηκε στις 8/2/1986 μετά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα, το χρονικό διάστημα που είχε σχέσεις η Τζούλια με τον Τόλη, σύμφωνα µε σειρά δικαστικών αποφάσεων οι οποίες επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο.
Ο Τόλης γνωρίστηκε με την Τζούλια Παπαδημητρίου και, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, «συνήψε ερωτική σχέση το έτος 1984 μετά της οποίας άρχισε να συμβιώνει το επόμενο έτος». Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, και συγκεκριμένα στις 8/2/1986, η Τζούλια γέννησε τη Χαρά, η οποία φερόταν αρχικά ως «καρπός της εκτός γάμου σχέσης τους». Μάλιστα, τρεις ημέρες μετά τον τοκετό, στις 11/2/1986, ο Βοσκόπουλος έσπευσε σε συμβολαιογράφο των Αθηνών και με την 12773/11-2-1986 πράξη αναγνώρισε εκουσίως τη Χαρά ως δικό του παιδί.
Οπως αναφέρει ο Αρειος Πάγος, ο αοιδός πληροφορήθηκε από τη μικρότερη αδελφή του, την ηθοποιό Γκάρυ (Γαρυφαλλιά) Βοσκοπούλου (ήταν παντρεμένη με τον αποβιώσαντα ηθοποιό Δημήτρη Ιωακειμίδη), ότι «δεν είναι βιολογικός πατέρας της Χαράς και ότι αυτή δεν γεννήθηκε από τη σχέση του με την Τζούλια Παπαδημητρίου, αλλά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα».
Από τότε ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας για την ακύρωση της αναγνώρισης της Χαράς από την πλευρά του Τόλη. Αρχικά, η Τζούλια ενώπιον της Δικαιοσύνης επικαλέστηκε ότι έχει παρέλθει η προβλεπόμενη διετής αποσβεστική προθεσμία, αλλά ο ισχυρισμός της απορρίφθηκε ως αβάσιμος.
Και αυτό γιατί η πλάνη του τραγουδιστή διήρκεσε και μετά την παρέλευση της διετίας, αφού τον Σεπτέμβριο του 2005 πληροφορήθηκε από την αδελφή του ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Χαράς και ότι αυτή δεν γεννήθηκε από τη σχέση του με την Τζούλια, αλλά από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα.
- Στη συνέχεια ο Βοσκόπουλος επεδίωξε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διακριβωθεί η αμφισβητούμενη πατρότητα της Χαράς, με τη μέθοδο HLA (μέθοδος χρωμοσωμάτων) ή DNA.
Πράγματι έγινε η συνεννόηση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2006 να προσέλθουν η Τζούλια και η Χαρά προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις. Ομως, τελικά δεν προσήλθαν. Έτσι, ο Βοσκόπουλος προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ακύρωση της εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς, λόγω «πλάνης του που εμφιλοχώρησε μεταξύ της δηλώσεως και της βουλήσεώς του ως προς την ιδιότητά του ως φυσικού πατέρα της τελευταίας».
Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.
Καθορίστηκε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα νέα ημερομηνία προσέλευσης για τον εργαστηριακό έλεγχο, αλλά και πάλι, για δεύτερη φορά, μάνα και κόρη δεν πήγαν στο καθορισμένο ραντεβού. Ούτε και στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού με τον πραγματογνώμονα.
Στο τελευταίο ραντεβού, μάλιστα, μια κυρία κάλεσε τηλεφωνικά τον πραγματογνώμονα, συστήθηκε ως δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας αιμοληψίας γιατί η Χαρά βρισκόταν στο εξωτερικό.
Μετά από αυτό ο τραγουδιστής προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη και με αποφάσεις του Έφετείου Αθηνών κρίθηκε ότι «εφόσον η δήλωση εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο είναι προϊόν ουσιώδους πλάνης της βούλησης του δηλούντος, ο τελευταίος δικαιούται ακόμη κι αν τέλεσε γάμο με τη μητέρα του τέκνου να ζητήσει την ακύρωση της εκούσιας αναγνωρίσεως, χωρίς η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος να αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση (κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον Ν.1702/1987) για το νομικό καθεστώς των τέκνων που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους». [/expander_maker]