Ξανά πίσω από τα κάγκελα των φυλακών βρίσκεται ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος είχε εκτίσει πολυετή ποινή για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, έχοντας πάρει πάνω του την ευθύνη στο δικαστήριο.
Αυτή τη φορά, όμως, ο 46χρονος Κρητικός δεν βρίσκεται στη φυλακή για κάποια ποινική υπόθεση, αλλά λόγω… κορονοϊού και καραντίνας που δεν του επέτρεψαν να δώσει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου!
[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σε σοκ η σύντροφος του Μπερδέση – Οι δηλώσεις της μητέρας της (photos)
Ο «σκληρός Κρητικός» -όπως είχε χαρακτηριστεί την εποχή της δίκης- συνελήφθη τη Μεγάλη Πέμπτη για παραβίαση των περιοριστικών όρων αναστολής και επέστρεψε στη φυλακή, καθώς θα πρέπει να εκτίσει ποινή εξίμισι ετών, με απόφαση του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χανίων. Οπως λέει, δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση και από την περασμένη Παρασκευή έχει αρχίσει απεργία πείνας και δίψας. «Ή θα με βγάλουν άμεσα ή θα με βγάλουν νεκρό» δήλωσε στην «Espresso» από τις Φυλακές Χανίων όπου βρίσκεται.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το σκεπτικό του συμβουλίου ήταν ότι έχει αλλάξει τόπο κατοικίας και έχει μετακομίσει στη Δράμα όπου, ως γνωστόν, έχει εμπλακεί στα διοικητικά της ποδοσφαιρικής Δόξας. Ομως, ο Απόστολος Πετράκης το αρνείται, καθώς στη Δράμα διέμενε σε ξενοδοχείο, ενώ η μόνιμη κατοικία του παραμένει στο Ρέθυμνο.
«Πάντα στο Ρέθυμνο ήταν το σπίτι μου. Ταξίδευα στη Δράμα για επαγγελματικούς λόγους. Είναι γνωστό παντού ότι είχα ενασχόληση με τη Δόξα Δράμας, δεν έχω κρύψει κάτι…» είπε στην «Espresso» και εξήγησε τι είχε συμβεί:
«Τον Οκτώβριο ήρθα σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού. Μόνος μου θεώρησα πως πρέπει να ενημερώσω. Ενημέρωσα την Αστυνομία στο Ρέθυμνο και μου είπαν να δώσω το παρών στη Δράμα, έτσι και έπραξα. Αργότερα νόσησα και εγώ με κορονοϊό και όταν τελείωσε η καραντίνα επέστρεψα στο Ρέθυμνο, όπου προσκόμισα τα στοιχεία ότι κόλλησα. Από εκεί και πέρα, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Δεν είχα απαγόρευση να κυκλοφορώ στην ελληνική επικράτεια, μόνον η έξοδος από τη χώρα δεν επιτρεπόταν». Ωστόσο, εκείνο το διάστημα είχαν διακοπεί πτήσεις και συγκοινωνίες και ήταν αδύνατο να πάει κάποιος από τη Δράμα στην Κρήτη!
Πρακτικά, μόνον ο αντιεισαγγελέας Εφετών έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του συμβουλίου, αν συμφωνεί με τον εισαγγελέα Χανίων Γιώργο Πατεράκη, που ανέφερε στην πρότασή του ότι δεν έχουν παραβιαστεί οι όροι.
«Εξέτισα περισσότερη φυλακή από ό,τι προβλεπόταν, βάσει της απόφασης της Δικαιοσύνης. Η πρωτόδικη καταδίκη μου ήταν στα 25 έτη και στο Εφετείο κατέβηκε στα 20. Δυστυχώς, όμως, καθυστέρησε να τελειώσει και ήδη είχα μείνει ενάμιση χρόνο παραπάνω. Δεν βγήκα χαριστικά, με καμία διάταξη Παρασκευόπουλου. Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα…» δήλωσε για την ποινή του ο Απόστολος Πετράκης.
Ο Πετράκης είχε εμφανιστεί αυτοβούλως στο δικαστήριο, καθώς μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή είχε παρέλθει το όριο προφυλάκισης. Τα χρόνια που έκανε στη φυλακή χαρακτηρίστηκε υποδειγματικός κρατούμενος.
«Θέλω να θυμίσω πως παρουσιάστηκα μόνος μου στη Δικαιοσύνη με σίγουρη καταδίκη και είπα είναι δίκαιο να μπω στη φυλακή, είναι δίκαιο να τιμωρηθώ γι’ αυτό. Εκατσα οκτώ χρόνια στη φυλακή και δεν τιμωρήθηκα ποτέ πειθαρχικά. Πήρα 20 άδειες και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούσα ελεύθερος στην Αγροτική Φυλακή Χανίων. Δεν παραβίασα τίποτα. Στα τέσσερα χρόνια της αποφυλάκισής μου ήμουν τύπος και υπογραμμός, εντάχθηκα απόλυτα στην κοινωνία, έδειξα ότι είμαι υπεύθυνος πολίτης, έκανα και το εμβόλιο για νασυμμορφώνομαι με τους κανόνες της κοινωνίας… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Αποφασίστηκε να πάω ακόμη εξίμισι χρόνια φυλακή!» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Αν ήμουν παιδεραστής, θα ήμουν ελεύθερος»!
Το μπλόκο στο Καβούρι, η αρπαγή του εφοπλιστή και τα 30.000.000 € που δεν βρέθηκαν ποτέ Το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 ο αείμνηστος Περικλής Παναγόπουλους ξεκίνησε από το Καβούρι, όπως κάθε μέρα, με προορισμό τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του στη Βούλα, συνοδευόμενος μόνο από τον οδηγό του. Λίγα μέτρα παρακάτω, στην οδό Ακτής, ένα βανάκι είχε κλείσει τον δρόμο κι έτσι η Mercedes του ιδρυτή της Super Fast Ferries ακινητοποιήθηκε.
Ο αείμνηστος εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος Ξαφνικά βγήκαν από το φορτηγάκι τρία άτομα με καλάσνικοφ και κουκούλες, έσπασαν το τζάμι του οδηγού, άρπαξαν τους δύο επιβαίνοντες και τους οδήγησαν στο βαν. Στη συνέχεια οι απαγωγείς άλλαξαν αυτοκίνητο, έκαψαν το βαν και έβαλαν τον Περικλή Παναγόπουλο στο πορτμπαγκάζ του δεύτερου οχήματος, με το οποίο τον οδήγησαν στον χώρο της ομηρίας του. Τον οδηγό του τον μετέφεραν στην περιοχή του Κορωπίου, όπου τον έδεσαν με χειροπέδες σε ένα δέντρο και τον εγκατέλειψαν.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Snik έξαλλος βρίζει on camera τους Σκορδά – Λιάγκα (video)
Στο διάστημα της κράτησής του από τους απαγωγείς ο Περικλής Παναγόπουλος ήταν δεμένος με χειροπέδες και με μια χοντρή αλυσίδα, ενώ τον κατέγραφε συνεχώς μια κάμερα ασφαλείας. Η πολυπόθητη για την οικογένειά του επικοινωνία έγινε τελικά μέσω της συζύγου του εφοπλιστή Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και οξυδέρκεια αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο με τους απαγωγείς.
Οδηγίες Μέσα από την τηλεφωνική επικοινωνία οι δράστες ζητούσαν το ποσό των 30.000.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον εφοπλιστή. Ταυτόχρονα όμως ακολουθούσαν τις οδηγίες της συζύγου του για τη φαρμακευτική αγωγή που εκείνος έπρεπε να λαμβάνει. Μάλιστα, τον ρόλο του φροντιστή του Περικλή Παναγόπουλου είχε αναλάβει ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστεί, προμηθευόταν τα εξειδικευμένα φάρμακα που ήταν απαραίτητα, του μαγείρευε και του μιλούσε στον πληθυντικό!
Στις 18 Ιανουαρίου οι απαγωγείς έκαναν την τελική πρόβα για την παράδοση των λύτρων από την κυρία Παναγοπούλου, χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομίας. Η γυναίκα έφτασε, βάσει των οδηγιών, έως τη Θεσσαλονίκη και τελικά άφησε τα χρήματα σε ένα χωράφι κοντά στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Μόλις οι απαγωγείς παρέλαβαν τα χρήματα σε χαρτονομίσματα των 200 και των 100 ευρώ, είπαν στον Περικλή Παναγόπουλο: «Η γυναίκα σας είναι παλικάρι. Είπαμε ότι θα σας αφήσουμε ελεύθερο σε 24 ώρες, αλλά θα σας αφήσουμε τώρα».
Λίγες ώρες αργότερα το μαρτύριο του εφοπλιστή τελείωσε όταν τον εντόπισε ένα περιπολικό του Τμήματος Χαϊδαρίου σε ένα παγκάκι δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. «Κύριε Παναγόπουλε, εδώ θα σας αφήσουμε. Θα σας βγάλουμε την κουκούλα, αλλά δεν θα γυρίσετε το κεφάλι ούτε αριστερά ούτε δεξιά ούτε πίσω. Θα μετρήσετε έως το 50 και μετά είστε ελεύθερος…» του είχαν πει.
Ακόμα και σήμερα παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο πού κατέληξαν τα 30.000.000 ευρώ. «Εύχομαι τα χρήματα αυτά να κάνουν τους δράστες καλύτερους ανθρώπους» είχε δηλώσει ο εφοπλιστής μόλις έφτασε στο σπίτι του.
Πληροφορίες των Αρχών ανέφεραν ότι μέρος του ποσού «ξεπλύθηκε» σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, αλλά τίποτε το συγκεκριμένο. Λίγους μήνες αργότερα η απαγωγή εξιχνιάστηκε και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 20 άτομα, εκ των οποίων τα 14 καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό.
[/expander_maker]