Κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας σχετικά με το αλκοόλ και ενδεχομένως τις φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες οι οποίες φέρονται να χορηγήθηκαν στην Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα 602 του ξενοδοχείου ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη, λίγο προτού εκείνη βιασθεί, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει, από τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη, δεν αφήνει το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Ένα πόρισμα που υπογράφουν Έλληνες και Ελβετοί επιστήμονες και παραδόθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στην Ε΄ τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση.
Στην ολιγοσέλιδη έκθεση (αριθμεί περί της δυόμισι σελίδες) που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ» καταγράφεται στο συμπέρασμα ότι στην 24χρονη καταγγέλλουσα δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ή υπνωτικές ουσίες, καθώς και ότι η ποσότητα αλκοόλ την οποία φέρεται να είχε καταναλώσει δεν δικαιολογεί την αδυναμία αντίδρασης, για την οποία έκανε λόγο στις καταθέσεις της αλλά και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
- Το πόρισμα του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ και του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας, ήταν αρνητικό, και περιπλέκει ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως δυσαπόδεικτο αδίκημα, το οποίο διερευνούν οι δικαστικές Αρχές.
- Από την πλευρά της Γεωργίας υπάρχουν ενστάσεις και αναμένεται να κατατεθεί αίτημα στην ανακρίτρια για επανεξέταση του δείγματος.
- Παράλληλα επισημαίνεται ότι η ενδεχόμενη χορήγηση στο αποκαλούμενο «χάπι του βιασμού» δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί, καθώς το δείγμα της Γεωργίας Μπίκα ελήφθη πέραν του χρονικού παραθύρου των 12 ωρών και συγκεκριμένα στις 21.00 το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου.
Το δεδομένο πλέον είναι ότι η ανάκριση θα πρέπει να στηριχθεί σε άλλα στοιχεία και κυρίως στα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορουμένου και των εμπλεκομένων προσώπων, αλλά και στις μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες, πάντως, στην πλειονότητά τους δεν εμφανίζουν την 24χρονη Γεωργία να είναι «εκτός τόπου και χρόνου».