«Σκότωσα παντού, στην καφετέρια, στο τραμ. Σκότωσα ακόμα και τον πατέρα μου!» - celebs.gr

Breaking

«Σκότωσα παντού, στην καφετέρια, στο τραμ. Σκότωσα ακόμα και τον πατέρα μου!»

featured image


Ο Πέντρο Ροντρίγκες υποστηρίζει ότι δολοφόνησε πάνω από 100 άτομα. Οι αρχές μιλούν για τουλάχιστον 71 θύματα, αριθμός που τον κάνει τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία της Βραζιλίας. Στα 68 του εκτελέστηκε με έξι σφαίρες.

«Το έγκλημα δεν είναι αστείο. Είναι σαν τον διάβολο. Σου δίνει με το ένα χέρι και σου παίρνει με το άλλο» είχε πει ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο. Για πάνω από μισό αιώνα ήταν το δικό του χέρι που… έπαιρνε. Αφαίρεσε τουλάχιστον 71 ζωές ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι τα θύματα του ήταν πάνω από 100. Όποιο και αν είναι το ακριβές νούμερο ο «Πεντρίνιο Ματαντόρ» είναι ο… παραγωγικότερος κατά συρροή δολοφόνος της Βραζιλίας. Με την επίφαση της «τιμωρίας των μοχθηρών» ο Ροντρίγκες σκότωνε όποιον δεν συμπαθούσε ή όποιον θεωρούσε ότι τον έβλαψε. Στις 5 Μαρτίου 2023 έφτασε η ώρα να γνωρίσει το άλλο χέρι του διαβόλου. Βρισκόταν έξω από τη σπίτι του στην πόλη Μότζι ντας Κρούζες όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά του. Δύο άντρες κατέβηκαν και τον πυροβόλησαν έξι φορές. Έτσι γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του «Πεντρίνιο Ματαντόρ». Ήταν 68 ετών.

Φονιάς στα 14 του

Ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο ήρθε στη ζωή το 1954 σε μια φάρμα στη Σαντα Ρίτα ντο Σαπουκάι, στα νότια της περιοχής Μίνας Ζεράις. Γεννήθηκε με τραύμα στο κρανίο αποτέλεσμα μιας κλοτσιάς που είχε ρίξει ο πατέρας του στη μητέρα του όσο ο Πέντρο ήταν ακόμα στην κοιλιά της. Ο ίδιος λέει ότι από πολύ μικρός ένιωθε μια τάση για δολοφονία. Στα 13 του επιχείρησε να σκοτώσει τον ξάδελφο του σε μια πρέσα για ζαχαροκάλαμο. Στα 14 του έκανε τον πρώτο του φόνο. Ο πατέρας του απολύθηκε από το σχολείο που εργαζόταν με την κατηγορία ότι έκλεβε φαγητό που προοριζόταν για τους μαθητές.

Ο Πεντρίνιο πήρε την καραμπίνα του παππού του και περίμενε έξω από το Δημαρχείο της πόλης Αλφένας. Όταν εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος που είχε δώσει την εντολή της απόλυσης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ και τον σκότωσε. Στη συνέχεια εκτέλεσε και έναν φύλακα του σχολείου τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την κλοπή του φαγητού.

Η εκδίκηση του Ματαντόρ

Διέφυγε στην περιοχή του Σάο Πάουλο, όπου ζούσε ο νονός του. Εκεί γνώρισε την Μποτίνια, τη χήρα ενός ναρκο-βαρόνου. Έζησαν μαζί και ανέλαβε την ηγεσία της οργάνωσης που είχε μείνει χωρίς αρχηγό. Με την εκτέλεση τριών αντιπάλων και εκφοβισμό ο Πεντρίνιο έγινε το αφεντικό της περιοχής αλλά τα δεδομένα άλλαξαν όταν η Μποτίνια έπεσε νεκρή από πυρά της αστυνομίας.

Αναγκάστηκε και πάλι να διαφύγει. Γρήγορα όμως έστησε τη δική του συμμορία και συνέχισε την εγκληματική του δράση. Σημείο καμπής στη ζωή του ήταν η γνωριμία με τη Μαρία Απαρεσίδα Ολίμπια. «Την αγάπησα και ακόμα την αγαπώ. Έκανα το όνομα της τατουάζ και δίπλα έγραψα: Είμαι ικανός να σκοτώσω για την αγάπη» θα πει ο ίδιος. Η Μαρία έμεινε έγκυος αλλά έχασε το παιδί. Ήταν μεγάλο χτύπημα για τον Πεντρίνιο αλλά θα ερχόταν ένα ακόμα μεγαλύτερο. Επιστρέφοντας στο σπίτι μια μέρα βρήκε νεκρή τη σύντροφο του. Την είχαν εκτελέσει με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η εκδίκηση του θα γιγάντωνε τον μύθο του «Πεντρίνιο Ματαντόρ» Βασάνισε και σκότωσε πολλά άτομα μέχρι να μάθει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία. Την εντολή είχε δώσει ένας παλιός αντίπαλος του. Μαζί με μια ομάδα τεσσάρων ατόμων πήγαν σε μια γαμήλια δεξίωση όπου βρισκόταν ο δολοφόνος της Μαρίας και οι συνεργάτες τους. Άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς και 16 τραυματίες.

«Μαχαίρωσα τον πατέρα μου και του μάσησα την καρδιά»

Το 1973 ο Πεντρίνιο συνελήφθη μετά από πληροφορία που έδωσε ο πατέρας μια φίλης του. Καταδικάστηκε για 48 δολοφονίες και η ποινή του ήταν 128 χρόνια φυλάκισης. Μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη φυλακή σκότωσε τον συγκρατούμενο του ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμό. «Οι βιαστές και οι προδότες δεν είναι καλοί άνθρωποι» θα πει.



Στη φυλακή έμαθε να διαβάζει, να γράφει και να σκοτώνει αδιάκριτα. «Σκότωσε στο κελί, στον διάδρομο, στην καφετέρια, στην αυλή. Σκότωσε παντού» γράφει μια αναφορά της αστυνομίας για τη δράση του με τις πληροφορίες να μιλούν για περίπου 40 δολοφονίες εντός των… τειχών.

Σκότωσε φίλους του, σκότωσε σωφρονιστικούς υπαλλήλους σκότωσε ακόμα και τον πατέρα του. Το 1974 βρέθηκαν στην ίδια φυλακή καθώς ο πατέρας του Πεντρίνιο δολοφόνησε τη μητέρα του με ματσέτα. «Μαχαίρωσε τη μάνα μου 21 φορές έτσι εγώ τον μαχαίρωσα 22. Είχα ένα περίστροφο μαζί μου. Το είχα πάρει από έναν αστυνομικό μέσα στη φυλακή. Έπρεπε όμως να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι μου. Ο κόσμος λέει ότι μετά έφαγα την καρδιά του. Όχι, απλά την έκοψα γιατί ήταν θέμα εκδίκησης, σωστά; Την έκοψα και την πέταξα μακριά. Πήρα ένα κομμάτι, το μάσησα και το έφτυσα. » εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οι άλλοι φυλακισμένοι τον έτρεμαν και σε κάποιες περιπτώσεις επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν. Σε μια από αυτές του επιτέθηκαν πέντε άτομα στο προαύλιο. Ο Πεντρίνιο σκότωσε τα τρία με μαχαίρι και οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή.

Κανείς δεν ξέρει πόσους ακριβώς έχει σκοτώσει

Με τα δικαστικά αρχεία να έχουν χαθεί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα ακριβώς άτομα έχει σκοτώσει ο «Πεντρίνιο Ματαντόρ». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα θύματα του είναι πάνω από 100. «Έχω σκοτώσει εμπόρους ναρκωτικών, βιαστές, ρουφιάνους. Σκότωσα κάποιους γιατί απλά τους αντιπαθούσα και έναν συγκρατούμενο μου γιατί ροχάλιζε και με ενοχλούσε» θα πει. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι πολλά από αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. «Έχει σκοτώσει λιγότερους απ’ όσους υποστηρίζει αλλά περισσότερους απ’ όσους εμφανίζονται στα επίσημα έγγραφα. Αυτό δείχνει και την ανεπάρκεια στο δικαστικό και νομικό σύστημα της Βραζιλίας» θα πει ο Τούλιο Καν, κοινωνιολόγος που εργαζόταν ως σύμβουλος για της φυλακές της χώρας.

Ο εγκλεισμός έκανε τον Πεντρίνιο όλο και πιο παρανοϊκό και χρησιμοποιούσε το μαχαίρι του για τον πλέον ασήμαντο λόγο. Ψυχιατρική αξιολόγηση που του έγινε το 1982 αναφέρει: «Ο Πεντρίνιο είναι η απόλυτη περιγραφή αυτό που η ψυχιατρική αναφέρει ως ψυχοπαθής. Το μεγαλύτερο κίνητρο στη ζωή του είναι η αυτοεπιβεβαιώση του μέσω της βίας. Είναι ένας παρανοϊκός, αντικοινωνικός χαρακτήρας».

Η αποφυλάκιση και το τέλος

Από το 1992 έως το 2002 κρατούταν σε πλήρη απομόνωση. Ερχόταν σε επαφή μόνο με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μετά το 2003 είχε δικαίωμα αποφυλάκισης βάσει ενός νόμου που επιτρέπει σε κάθε κρατούμενο που έχει εκτίσει πάνω από 30 χρόνια να καταθέσει αίτηση αναστολής της ποινής (πλέον ο νόμος έχει αλλάξει στα 40 χρόνια).

Η παραμονή του στο κελί παρατάθηκε αλλά στις 24 Απριλίου 2007 αποφυλακίστηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2011 όμως συνελήφθη και πάλι για να δικαστεί για εγκλήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και εξέτισε έως το 2018.

Μετά τη δεύτερη αποφυλάκιση του ο Πεντρίνιο ήταν πλέον 62 ετών και είχε περάσει τα 42 σε φυλακές. Δήλωνε μετανιωμένος και μέσω καναλιού που έφτιαξε στο Youtube μιλούσε για τη ζωή του και παρακινούσε τους νέους να μην εμπλακούν με το έγκλημα. Έζησε μόλις έξι χρόνια μετά την αποφυλάκιση του. Όταν δολοφονήθηκε, στις 5 Μαρτίου 2023, ήταν 68 ετών.

«Όσοι σκότωσα ήταν κακοί άνθρωποι»

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Epoca στις αρχές του 2000 θα πει: «Δεν έχω κάτι να μετανιώσω. Όσοι σκότωσα δεν ήταν καλοί άνθρωποι. Δεν σκεφτόμουν κάτι όταν τους σκότωνα. Τίποτα γιατί ένας άχρηστος άνθρωπος πέθαινε. Δεν υπάρχει λόγος μετάνοιας, τίποτα. Ποτέ δεν σκότωσα ένα παιδί, μια γυναίκα ή έναν οικογενειάρχη.

Στο αριστερό του χέρι ένα τατουάζ γράφει: «Σκοτώνω για ευχαρίστηση». Ο δημοσιογράφος τον ρωτά: «Είσαι υπέρ της θανατικής ποινής;»

«Εγώ; Όχι, δεν είμαι υπέρ του θανάτου, όχι».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...