Πυρκαγιά στην Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη που πετούσε γκαζάκια! - celebs.gr

Breaking

Πυρκαγιά στην Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη που πετούσε γκαζάκια!

 Αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση βρέθηκαν χθες οι κάτοικοι της Αττικής, από την μία άκρη ως την άλλη, με έναν νέο άνθρωπο να χάνει την ζωή του και με αμέτρητα σπίτια και επιχειρήσεις να μετατρέπονται σε στάχτες και αποκαΐδια. Στο ίδιο έργο θεατές, οι κάτοικοι έτρεχαν με κουβάδες και λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους, την ώρα που οι λυσσασμένοι άνεμοι έθεταν τα μέτωπα σε Σταμάτα και Κερατέα εκτός ελέγχου, με τις πύρινες γλώσσες να εξαπλώνονται με φρενήρεις ρυθμούς.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης, η οποία όμως αποδείχθηκε άνιση, αφού σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και στρέμματα γης τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετατρέποντας την χθεσινή ημέρα σε εφιάλτη, που θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων.

Καταγγελία για εμπρησμό

Σήμερα, μπορεί να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο όμως οι πυροσβέστες είναι σε συναγερμό υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, υπάρχει σοβαρή καταγγελία για εμπρησμό, η οποία αξιολογείται από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως εξήγησε, έγινε λόγος για έναν άνθρωπο που είχε ντυθεί πυροσβέστης και πετούσε γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν αναφορές από κατοίκους για πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.