Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων» - celebs.gr

Breaking

Δέσποινα Βανδή: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων»


 Στην πρώτη της τοποθέτηση μετά την ακύρωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης, όπου οι κουτοπόνηροι Τούρκοι διοργανωτές προσπάθησαν να μετατρέψουν μια καλλιτεχνική εκδήλωση σε εθνικιστική προπαγάνδα, η Δέσποινα Βανδή ήταν λιτή και ξεκάθαρη ως προς την αντίδρασή της και την απόφασή της να μη βγει στη σκηνή να τραγουδήσει κάτω από την τεράστια αφίσα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ.

Η σκηνή στο Τσεσμέ (video capture)

«Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική», είπε η ποντιακής καταγωγής τραγουδίστρια σε δήλωσή της που μετέφερε το Open.

«Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσες της τουρκικής σημαίας και του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή».

Από το νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση, ξέσπασε τεράστιος σάλος στην Τουρκία κατά της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να ξεσαλώνουν και να εξαπολύουν επίθεση εναντίον της, ενώ και τα social media «πήραν φωτιά».

Λάδι στη φωτιά έριξε και η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, με τις προκλητικές της δηλώσεις κατά της Βανδή, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της ακύρωσης της συναυλίας.

Στην Ελλάδα από την άλλη, υπήρξε καθολική αποθέωση για την ενέργεια της Δέσποινας Βανδή.