website free tracking Τα μυστικά των εστιατορίων: Food Influencer αποκαλύπτει τι να αποφύγετε να παραγγείλετε όταν τρώτε εκτός (βίντεο) | Celebs.gr

Τα μυστικά των εστιατορίων: Food Influencer αποκαλύπτει τι να αποφύγετε να παραγγείλετε όταν τρώτε εκτός (βίντεο)

TV & MEDIA21 Αυγούστου, 2025206 Views

Διάσημη στον τομέα της γαστρονομίας, η Julia Besz αναζητά την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία και, πρόσφατα, καθοδήγησε τους ακολούθους της στο TikTok γύρω από το πώς να παραγγέλνουν φαγητό έξω, με συμβουλές που ακούστηκαν από έναν έμπειρο επαγγελματία σε εστιατόριο.

Η Julia αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε όσον αφορά την παραγγελία, ενώ έθιξε τονίζουν αρκετές πρακτικές που συχνά παραβλέπουμε.

Αγνώριστα «μυστικά» των εστιατορίων: Σάλτσες και θαλασσινά

Σύμφωνα με την Julia, οι σάλτσες χρησιμοποιούνται συχνά για να καλύψουν πιάτα που ενδέχεται να είναι λιγότερο φρέσκα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικές διαταραχές.

Ένα ιδιαίτερο σημείο της ομιλίας της ήταν η προσοχή που απαιτείται όταν παραγγέλνουμε θαλασσινά σε χώρους που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα· εάν οι καθημερινές προμήθειες και η αποθήκευση δεν είναι σωστές, η κατανάλωση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

@juliabesz.bloommoneying

Καθόμασταν για ένα βραδινό ρόφημα όταν, με σοβαρότητα, μου είπε: “Υπάρχουν μερικά πιάτα που δε πρέπει ποτέ να παραγγέλνεις σε εστιατόριο.” Μου φάνηκε αστείο στην αρχή αλλά η σοβαρότητά του ήταν προφανής. Το πρώτο στην λίστα του; Οι “ειδικές προσφορές” που δεν σχετίζονται με καθαρούς εποχιακούς πόρους. Δυστυχώς, αυτό συχνά σημαίνει “πράγματα που πρέπει να διωχθούν πριν λήξουν.” Η σάλτσα καλύπτει την ηλικία, η γαρνιτούρα αποσπά την προσοχή σου — και στο τέλος, πληρώνεις ακριβά για χθεσινά απομεινάρια. Προτιμήστε να μην παραγγείλετε θαλασσινά σε χώρους μακριά από την ακτή χωρίς καθημερινές παραλαβές.»

♬ original sound – juliabesz.bloommoneying

Κίνδυνοι από μπουφέδες και ποτά

Στους μπουφέδες τύπου «all-you-can-eat», η ασφάλεια συνεχώς εγείρει ανησυχίες, καθώς τα πιάτα με κοτόπουλο διατρέχουν ιδιαίτερο ρίσκο εξαιτίας ανάρμοστης συντήρησης.

Πέρα από το φαγητό, ακόμα και τα ποτά μπορεί να μην είναι ασφαλή· μια μηχανή πάγου που δεν καθαρίζεται τακτικά μπορεί να μετατραπεί σε εστία μικροβίων, ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη.

Στρατηγικές σχεδίασης μενού

Ο Fred Harrington, CEO της Proxy Coupons, αποκαλύπτει ότι οι πελάτες παίρνουν αποφάσεις για τα πιάτα τους σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Οι εστιάτορες το γνωρίζουν και σχεδιάζουν τα μενού τους για να καθοδηγήσουν τις επιλογές μας, παρόλο που συχνά κρύβουν ή τοποθετούν τις τιμές με τέτοιο τρόπο για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι, αν βρείτε κρυμμένες τιμές σε ένα μενού, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα μια στρατηγική πίσω από αυτό.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

ΠΗΓΗ

Επομενο αρθρο..
Sidebar
μη χασεις
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...