Περίπου το 25% των ενήλικων κάτω των 35 ετών δηλώνει ότι προσθέτει πάγο στη μπύρα του για να τη διατηρεί δροσερή. Αυτή η τάση, η οποία έχει τις ρίζες της στη Γαλλία, φαίνεται να διαδίδεται με ταχύτητα παγκοσμίως, δημιουργώντας ανησυχία ανάμεσα στους φανατικούς της μπύρας. Ποια είναι η γνώμη σας;
Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε 2.000 άτομα αποκαλύπτει ότι το 28% των ενηλίκων ηλικίας 18 έως 35 ετών ομολογούν ότι βάζουν πάγο στη μπύρα τους, κυρίως τις καλοκαιρινές περιόδους. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από την εταιρεία LG, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη.
Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμα πιο υψηλός. Ένα επιπλέον 10% των συμμετεχόντων αποκάλυψαν ότι επιθυμούν να προσθέσουν πάγο στη μπύρα τους, αλλά είναι διστακτικοί να το εκφράσουν δημοσίως. Αντίστοιχα, 20% δήλωσαν ότι έχουν ακούσει αρνητικά σχόλια από φίλους, συγγενείς ή προσωπικό μπαρ όταν τόλμησαν να το δοκιμάσουν.
Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της μπύρας εκφράζουν ανησυχία ότι αυτή η πρακτική αλλάζει τη γεύση. Η μπύρα είναι ένα ποτό που απαιτεί ισορροπία αρωμάτων και η προσθήκη πάγου μπορεί να αραιώσει το χαρακτήρα της, μειώνοντας την αίσθηση της γεύσης. Επιπλέον, η παραγωγή της είναι τέχνη που χρειάζεται προσοχή και ακρίβεια, γεγονός που καθιστά τις αλλαγές αυτές αμφιλεγόμενες.
Η συνήθεια αυτή προήλθε κυρίως από τη Γαλλία, και ειδικότερα από τις νότιες περιοχές της, όπου είναι συνηθισμένο να προσφέρεται μπύρα με πάγο κατά τις υπερβολικά ζεστές ημέρες. Αν και οι Αμερικανοί συχνά επικρίνουν τη γαλλική προσέγγιση για τα παγωμένα ποτά, η πραγματικότητα δείχνει ότι οι συνήθειες τείνουν να αλλάζουν.
@fox5newyork Ice, ice, maybe? A new TikTok trend has people cooling their beer with cubes, sparking a fiery debate among drinkers.
♬ original sound – FOX 5 NY
Η προσθήκη πάγου στη μπύρα δεν είναι η μόνη νέα τάση. Σε διάφορες χώρες, είναι κοινά τα μίγματα μπύρας με αναψυκτικά, όπως το δημοφιλές «diesel» στη Γερμανία, που συνδυάζει μπύρα με Coca-Cola, ή το κλασικό «shandy», που περιέχει μπύρα και λεμονάδα.
Αν και η τάση της μπύρας με πάγο προκαλεί διαφωνίες, η γενική κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να έχει μειωθεί. Οι νεότερες γενιές καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει στόχο να περιορίσει την κατανάλωση κατά 20% έως το 2030.
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ