website free tracking Οι χρήστες του X είναι απογοητευμένοι με την παραγωγή του χαβιάρι: «Αυτό δεν αποτελεί σύμβολο γαστρονομικής πολυτέλειας» (βίντεο) | Celebs.gr

Οι χρήστες του X είναι απογοητευμένοι με την παραγωγή του χαβιάρι: «Αυτό δεν αποτελεί σύμβολο γαστρονομικής πολυτέλειας» (βίντεο)

TV & MEDIA19 Σεπτεμβρίου, 2025233 Views

Ένα πρόσφατο βίντεο της διαδικασίας παραγωγής χαβιαριού έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η εικόνα του διαδικαστικού τρόπου συγκομιδής είναι πολύ διαφορετική από την πολυτελή φήμη που συνήθως συνδέεται με αυτό το προϊόν.

Πολλοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν την έκπληξή τους, με κάποιους να θεωρούν «αστείο» τον τρόπο που προέρχεται το χαβιάρι και άλλους να τον χαρακτηρίζουν «αηδιαστικό». Το βίντεο απεικονίζει ψάρια να ανοίγονται με μαχαίρι για την αφαίρεση του πολύτιμου γόνου, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή ή τεχνική στην διαδικασία.

Αφού το βίντεο ανήρτηθηκε στο X, ένας χρήστης δεν παρέλειψε να παραθέσει στίχους από το κομμάτι Waitin’ της Kelela, το οποίο είχε γίνει ξανά viral σε προηγούμενη ανάρτηση σχετική με το χαβιάρι. Ένας άλλος χρήστης σχολίασε με απορία: «Δεν γίνεται ούτε πλύσιμο των αυγών; Κατευθείαν και στο πιάτο;». Ένας τρίτος παραδέχθηκε: «Όντως, πίστευα πως ήταν αστείο όταν το πρωτοάκουσα μικρός».

Χαβιάρι: Το διάσημο σύμβολο γαστρονομικής πολυτέλειας που προκάλεσε αηδία

Ένας χρήστης κατευθύνθηκε και στο Grok, το AI bot του X, ρωτώντας αν η μέθοδος που εκτέθηκε στο βίντεο μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Το Grok ενημέρωσε ότι το χαβιάρι περιέχει ωμέγα-3, βιταμίνες και πρωτεΐνες, αλλά είναι πλούσιο σε νάτριο, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή να περιέχει βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος. Επιπλέον, επεσήμανε τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης εάν το προϊόν δεν είναι φρέσκο, προτείνοντας να καταναλώνεται με μέτρο.

Ανεξαρτήτως των διατροφικών στοιχείων, η εικόνα της διαδικασίας αποθάρρυνε πολλούς θεατές. Ενώ το χαβιάρι θεωρείται σημείο αναφοράς γαστρονομικής πολυτέλειας, είναι στην ουσία τα γονιμοποιημένα αυγά οξύρρυγχων και άλλων ψαριών.

Παραδοσιακά, η συγκομιδή απαιτούσε το θάνατο του ψαριού και την χειροκίνητη εξαγωγή των γόνων. Σήμερα, περισσότερες «φιλικές» μέθοδοι όπως το no-kill ή το stripping έχουν αναπτυχθεί για την ελαχιστοποίηση της ζημιάς στο ψάρι, αν και πολλοί παραγωγοί συνεχίζουν να προτιμούν τη θανατηφόρα μέθοδο, πιστεύοντας ότι αυτή παρέχει καλύτερη ποιότητα.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

ΠΗΓΗ

Επομενο αρθρο..
Sidebar
μη χασεις
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...