Αν αναζητάς μια νόστιμη και απλή συνταγή για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια, το κοτόπουλο με σύκα είναι η ιδανική επιλογή.
Συστατικά
2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου ή 6-8 μπουτάκια
5 μεγάλα φρέσκα σύκα
250 ml ξηρού κόκκινου κρασιού
1/4 κ.γ. σε σκόνη γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλας
4 κ.σ. ελαιόλαδου
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
Αρχικά, καθαρίζεις τα σύκα και τα κόβεις σε τέταρτα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο και την κανέλα, και σβήνεις με μισό ποτήρι κρασί. Αφήνεις το κρασί να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά προτού προσθέσεις τα σύκα και 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήνεις το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό. Αφαιρείς το κοτόπουλο και το σκεπάζεις με ένα πιάτο, ενώ την σάλτσα την τοποθετείς σε μπλέντερ και την πολτοποιείς. Επιστρέφεις τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την βράζεις για επιπλέον 2 λεπτά.
Προσθέτεις το υπόλοιπο κρασί και βράζεις για ακόμα 5 λεπτά. Τέλος, επαναφέρεις το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα σύκα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αυτό το πιάτο ταιριάζει υπέροχα με ρύζι.