
Ένας ειδικός μας καθοδηγεί στα αποτελεσματικά βήματα που θα εξασφαλίσουν ότι οι μπανάνες σας θα παραμείνουν φρέσκες και γευστικές για μέρες.
Οι μπανάνες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή φρούτα στον πλανήτη, ωστόσο η ευαίσθητη φύση τους τις καθιστά επιρρεπείς σε πρόωρη ωρίμανση. Αγοράζετε μπανάνες σε πράσινο χρώμα, αλλά σε δύο μόλις μέρες αρχίζουν να εμφανίζουν καφέ κηλίδες. Κάθε μέρα περνάει και οι μπανάνες γίνονται πιο ώριμες, χάνουν τη γεύση τους και καταλήγουν απορριπτέες.
Ευτυχώς, η σωστή αποθήκευση μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μπανάνας σας έως και δύο εβδομάδες, αρκεί να γνωρίζετε τα κατάλληλα μέρη και τις σωστές μεθόδους αποθήκευσης.
Πολλοί κάνουν το λάθος να τοποθετούν τις μπανάνες σε σακούλες ή μπολ, νομίζοντας ότι έτσι τις προστατεύουν. Ωστόσο, οι μπανάνες χρειάζονται αέρα και σταθερές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Express, επικαλούμενη ειδικούς, το ιδανικό σημείο είναι ο πάγκος της κουζίνας, σε σκιασμένο μέρος μακριά από υγρασία, ηλιακή έκθεση ή πηγές θερμότητας όπως οι εστίες ή οι φούρνοι. Εκεί, η θερμοκρασία μένει πιο σταθερή και η διαδικασία ωρίμανσης είναι πιο αργή.
Όπως πολλά φρούτα, οι μπανάνες παράγουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που προκαλεί την πρόωρη ωρίμανση. Όταν οι μπανάνες είναι όλες μαζί ή εγκλωβισμένες σε σακούλα, το αέριο συγκεντρώνεται και επιταχύνει τη διαδικασία αλλοίωσης. Ο πιο απλός τρόπος να καθυστερήσετε αυτή τη διαδικασία είναι να χωρίσετε τις μπανάνες από το τσαμπί και να τυλίξετε τα κοτσάνια τους με πλαστική μεμβράνη. Αυτή η πρακτική περιορίζει την εξάπλωση του αιθυλενίου και σας κερδίζει πολύτιμες μέρες φρεσκάδας.
Το αποτέλεσμα; Μπανάνες που παραμένουν ζωντανές, νόστιμες και τραγανές για έως και 15 ημέρες, χωρίς να χρειάζεται να τις φυλάξετε στο ψυγείο. Λίγη προσοχή στο πού τις τοποθετείτε και ένα κομμάτι μεμβράνης είναι ό,τι χρειάζεστε για να σταματήσετε να πετάτε φρούτα – και χρήματα – συνέχεια.
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ



Λευτέρης Πανταζής: Ρ泣στο Βεάκειο – Η συγκινητική στιγμή της βράβευσής του



